NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Slijtdelen van ongeëvenaarde kwaliteit
Het team van ATWT Europe met v.l.n.r. Inge Geurts van Kessel – Kris Geurts van Kessel (eigenaar/directeur) – Joshua van Gemert.

Slijtdelen van ongeëvenaarde kwaliteit

De beste onderdelen tegen de scherpste prijs

“In de recyclage-industrie is stilstand van een machine dodelijk voor het proces. Het is daarom van belang dat slijtdelen een lange ­productiecurve kennen.” Aan het woord is Kris Geurts van Kessel, directeur-eigenaar van ATWT Europe, leverancier van slijtdelen voor de bosbouw en (groen)recyclage. “Dankzij onze jarenlange ervaring in de milieu- en recyclagebranche leveren wij de beste onderdelen, al dan niet aangepast op klantspecificatie, voor de scherpste prijs.” Geurts van Kessel gunt ons een kijkje in de keuken van het familiebedrijf.

Het team van ATWT Europe met v.l.n.r. Inge Geurts van Kessel – Kris Geurts van Kessel (eigenaar/directeur) – Joshua van Gemert.

ATWT Europe is al 25 jaar hét adres voor slijtdelen van machines in de bosbouw en recyclage-industrie. Sinds 2021 runt Geurts van Kessel het bedrijf dat door zijn ouders is opgestart. Samen met Geurts van Kessel Hardfacing, gerund door broer Bjorn, zorgt ATWT volgens Geurts van Kessel voor de beste slijtonderdelen verkrijgbaar op de markt. “We leveren slijtdelen voor machines zoals een stobbenfrees, afvalshredder, bosfrees en chipper, ongeacht het merk of type. Voor elk merk hebben we een onderdeel op de plank liggen of kunnen we het op maat aanpassen. Dat laatste gebeurt binnen de familie bij mijn broer, en dat maakt
ons werkelijk uniek.”

Maatwerkoplossing

Niet alleen het product, maar ook de service moet goed zijn. Geurts van Kessel: “We zijn dagelijks onderweg om onze klanten te bezoeken. Ervaringen uit de praktijk zijn belangrijk om onze hoge kwaliteit op peil te houden, maar ook om bijvoorbeeld specifieke aanpassingen aan een origineel product te doen. Stel, een klant heeft een probleem met de levensduur van een beitel, dan kunnen ze niet bij de fabrikant van de machine aankloppen voor een ‘maatwerkoplossing’. Vanuit ATWT Europe kunnen we hier wél gehoor aan geven. Niet zelden passen we een slijtdeel aan, leggen we een extra las- of soldeerlaagje om de productiecurve te verlengen. Vaak is de standtijd dan eens zo lang voor een fractie van de nieuwwaarde van een originele beitel. Daarmee besparen onze klanten veel geld, want ze hoeven slechts één keer per jaar te wisselen in plaats van twee keer per jaar. Ook dat verstaan we onder service.”

Groenrecyclage

ATWT Europe levert alle aanbouwdelen vanaf de houder tot aan de beitel. “Ook alle bijpassende bevestigingsmaterialen hebben we op de plank liggen”, benadrukt Geurts van Kessel. “Kortom, alles wat slijt, uitgezonderd de zeefdekken en rotoren.” Ook in de groenrecyclage is ATWT Europe een bekende naam. “De groenrecyclage kenmerkt zich door meer ‘vervuiling’. Het materiaal komt overal vandaan. Tussen het groenafval, dat vanuit de berm wordt opgeschept op een vrachtauto, kan ook een putdeksel zitten. Of andere soorten ‘vervuiling’ in de vorm van een stoeptegel, zand en ijzer. Dat heeft nogal een effect op de levensduur van de slijtdelen.” De grootste boosdoener is volgens Geurts van Kessel het zand, waardoor een beitel met oplas eerder slijt ten opzichte van een exemplaar met hardmetaal. “Ook een beitel voorzien van een hardmetalen punt (solderen, red.) verzorgen we ‘gewoon’ in eigen huis.” Een compleet programma slijtdelen van ongeëvenaarde kwaliteit, dat is waar ATWT Europe voor staat. “We opereren vanuit onze vestiging in het Noord-Brabantse Oss en kunnen zodoende Nederland, België en Duitsland eenvoudig bedienen. Recent hebben we onze website volledig vernieuwd en voorzien van een offertemodule. Ook digitaal staan we dus dicht bij onze klanten.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details