NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Schroot transformeren in waarde
Carl Gustaf Göransson: “Door de flexibiliteit van een kleine onderneming te combineren met de tools van een grote, zijn we klaar voor snelle groei, zonder afbreuk te doen aan onze ondernemersgeest.”

Schroot transformeren in waarde

Carl Gustaf Göransson, voormalig president van Case Construction Global moet Lindemann, het oudste bedrijf met oplossingen voor metaalrecycling, nieuw leven in blazen. Net als zijn machines die van schroot weer waardevolle metalen maken, is Göransson een ervaren transformator met een neus voor innovatie en een goed begrip van wat markten drijft. Hij deelt zijn visie om Lindemann Metal Recycling, een bedrijf met een historisch verleden en een onontgonnen potentieel voor de toekomst, weer op de kaart te zetten.

Lindemann is al meer dan een eeuw een referentie in het ontwerp en de productie van eersteklas shredders, scharen en persen die vooral hun weg vinden naar metaalrecycling. Een wereldspeler met vestigingen in meer dan twintig landen. De nieuwe strategie voor deze Duitse ingenieurspionier is gebaseerd op het teweegbrengen van transformaties op drie niveaus. Het allerbeste halen uit Lindemann’s technische erfgoed, klanten de middelen te geven om winstgevender te worden door productinnovatie en levenslange ondersteuning en gemeenschappen helpen hun CO2-voetafdruk te verkleinen door een circulaire economie voor metalen te stimuleren. Kortom, de wereld heeft de vaardigheden van Lindemann meer dan nodig om schroot om te zetten in waardevolle metalen. 

Technologische bouwstenen klaarzetten

Toen Göransson in september 2023 de functie van CEO op zich nam had hij geen tijd te verliezen. Hij wilde zo snel mogelijk weer erkenning creëren voor Lindemann’s erfgoed en de vonk in het bedrijf aanwakkeren. Daarin ziet hij een belangrijke rol weggelegd voor technologie om efficiëntie te creëren. De introductie van platformen zoals SAP en SalesForce, stevig ingebed binnen de organisatie, leggen de basis voor gestroomlijnde operaties en verbeterde klantenbetrokkenheid. “Structuur en lean processen zijn van vitaal belang om een goed presterend bedrijf te worden. Door de flexibiliteit van een kleine onderneming te combineren met de tools van een grote, zijn we klaar voor snelle groei, zonder afbreuk te doen aan onze ondernemersgeest”, verduidelijkt Göransson.

Carl Gustaf Göransson: “Met onze technologische expertise kunnen we de impact op het milieu minimaliseren en de efficiëntie van hulpbronnen maximaliseren.”

Onwrikbare toewijding aan duurzaamheid

Centraal in die visie staat een streven naar uitmuntendheid in productontwikkeling en dienstverlening. Met zijn team van doorwinterde professionals wil Lindemann zijn positie als eerste keuze in metaalrecycling verstevigen. Feedback van klanten zal de basis vormen om nieuwe innovaties te stimuleren en het aanbod voortdurend te verfijnen. Niet alleen voor de Europese markt, waar Lindemann een sterke positie inneemt, het bedrijf heeft ook zijn zinnen gezet op het penetreren van ontluikende markten in Amerika en Azië. Het wil zijn grenzen overschrijden door de combinatie van toonaangevende technologie en strategische partnerschappen. “We hebben een onwrikbare toewijding aan duurzaamheid en zorg voor het milieu. Nu de wereld zoekt naar een duurzamer grondstoffenbeer, zijn wij klaar om het voortouw te nemen. Met onze technologische expertise kunnen we de impact op het milieu minimaliseren en de efficiëntie van hulpbronnen maximaliseren.”

Een transformerende reis

Het leiderschap van de 54-jarige vader van twee kinderen over het eerbiedwaardige bedrijf, luidt een nieuw tijdperk in van innovatie en groei voor Lindemann. Met een mix van strategische vooruitziendheid, diepgaan technisch inzicht en een engagement om te excelleren (en heel wat ochtendlopen om zijn energieniveau op peil te houden), stippelt Göransson een koers uit voor Lindemann’s heropleving op het wereldtoneel. Terwijl het bedrijf deze transformatieve reis aanvat blijft één ding duidelijk: onder de leiding van Göransson is het mogelijk om jezelf her uit te vinden, net zoals Lindemann’s machines dat doen voor schroot.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details