NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Roebben pakt het groots aan met de Keestrack K6

Roebben pakt het groots aan met de Keestrack K6

Zeven met de K6

Roebben NV met vestigingen in Tongeren en Herstal is een gekend familiebedrijf in Limburg en ver daarbuiten en is sinds de jaren ‘70 gespecialiseerd in grondwerken en wegeniswerken voor publieke en privéprojecten. Tevens hebben ze een eigen betoncentrale, breekcentrale en recyclagecenter. Roebben onderscheidt zichzelf door de juiste kwalitatieve materialen aan te bieden en hun projecten met passie en expertise uit te voeren.

k6-1-kopieren

De Keestrack K6 maakt grote stockpiles door de hoge afwerphoogte van de transportbanden

 

In een gesprek met bedrijfsleider Eric Roebben blijkt dat de nieuwe Keestrack K6 rupsmobiele zeefmachine voornamelijk ingezet wordt in hun recyclagepark voor het zeven van grond, bouwafval en steenslag. “Er is gekozen voor een Keestrack K6 met een aantal belangrijke opties” zegt Eric, “zoals de extra lange hoofduitvoerband en de XXL voedingsbunker. Hierdoor zijn er minder bewegingen met de wiellader nodig. De grote Cat 966M wiellader met een laadbak van bijna 4,5m³ kan de bunker gemakkelijk voeden en door de grote stockpile van de zijbanden en de extra verlengde hoofd-afvoerband kan de K6 maximaal presteren onder het toeziend oog van de wiellader-machinist die via de afstandsbediening de machine kan bedienen.” Verder is de zeefmachine uitgerust met werklichten, een centraal smeersysteem en een rubberen voedingsrem waardoor de zeefefficiëntie toeneemt, met name voor ronder materiaal groter dan 200 mm. De aanvoer wordt op deze manier beter verdeeld over het zeefdek.

k6-2-kopieren

De Keestrack K6 aan het werk in het recyclagecenter

 

Roebben heeft voor de vierde keer op rij gekozen voor een Keestrack zeefmachine. Na de K4 in gebruik te hebben gehad heeft Roebben nu wederom voor een derde K6 gekozen omdat die beter aansluit op hun machinepark en behoefte. De K6 beschikt standaard over een zwaar uitgevoerde platenband en hydraulisch inklapbare voedingsbunkerwanden en een dubbeldekse zeefbox van 4.500 x 1.800 mm (8,1m² zeefoppervlakte op ieder dek). Ook de aandrijftrommels van de transportbanden zijn standaard onderhoudsvriendelijk uitgevoerd doordat deze gesmeerd zijn voor het leven.

cat-k6-kopieren

Vanuit de Cat 966M wiellader wordt de K6 bediend via afstandsbediening

 

De reden om wederom voor een Keestrack te kiezen is eenvoudig volgens Eric Roebben, “we vergelijken altijd soortgelijke machines van verschillende aanbieders en de prijs-kwaliteitverhouding van deze machine is prima. Tevens zijn we zeer tevreden met de relatie die we hebben met de verkoper en de service van Keestrack.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details