NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Robots om uw sorteerproces te verbeteren
De AMP robots kunnen tot 130 picks per minuut realiseren.

Robots om uw sorteerproces te verbeteren

Steeds vaker rekenen recyclagebedrijven op robots. De reden is duidelijk: het wordt steeds moeilijker om personeel te vinden om het afval handmatig te sorteren. Maar een robot doet meer dan personeel gewoon vervangen. Dankzij de geavanceerde technologie waarover de robot beschikt, voegt hij meer snelheid en kwaliteit toe aan uw sorteerprocessen. Met meer dan 200 referenties wereldwijd weet AMP Robotics als geen ander hoe het ook uw productiviteit kan verhogen. En met de lokale serviceteams, is ondersteuning altijd dichtbij.

De database die de kern van de intelligentie van de robot vormt, bevat al meer dan 10 miljoen items en wordt nog elke dag gevoed met meer data van robots die al aan het werk zijn.

Het heeft even geduurd vooraleer de recyclage-industrie robotisering omarmde. Dat heeft alles te maken met de moeilijke omstandigheden waarin robots hier aan de slag moeten. General manager AMP Robotics Europa Gary Ashburner: “Robots draaien al sinds de jaren 80 mee in productiebedrijven, waar ze met producten en componenten omgaan die altijd quasi dezelfde geometrie kennen. Of het nu voor picking, verpakking of assemblage is. De materialen die bij recyclagebedrijven over de transportband rollen verschillen altijd volledig van elkaar. In afmetingen, in vormen maar ook in staat. Dat vraagt om een heel andere technologie. Dankzij de vooruitgang in artificiële intelligentie en visietechnologie kunnen we nu geven wat nodig is
om de recyclagesector te robotiseren.”

Betere kwaliteit voor een hogere waarde

Het brein van elke robot van AMP Robotics is het AMP Neuron platform. Dit past computervisie toe op miljoenen beelden om complexe materiaalstromen in kaart te brengen. Technologie die zich op geen beter moment had kunnen aandienen. Ashburner: “Vandaag bestaat de grootste uitdaging voor recyclagebedrijven erin om voldoende personeel te vinden om hun transportbanden te bemannen. Hard werk, zware omstandigheden … het is niet de meest attractieve job. Robots ondervinden daar echter geen last van. Ze kunnen het werk sneller en beter uitvoeren. Een mens heeft enkel zijn ogen en brein ter beschikking. Maar een robot kan verschillende technologieën combineren om ook dat materiaal te herkennen waar mensen het moeilijk mee hebben. Een belangrijk voordeel want recyclagebedrijven werken hard aan het verbeteren van de zuiverheid van hun materiaalstromen. Betere kwaliteit betekent immers een hogere waarde.”

Het brein van elke robot van AMP Robotics is het AMP Neuron platform. Dit past computervisie toe op miljoenen beelden om complexe materiaalstromen in kaart te brengen.

Productiviteit verhogen

APM Robotics is uitgegroeid tot een wereldwijde referentie voor sorteerrobots. De database die de kern van de intelligentie van de robot vormt, bevat al meer dan 10 miljoen items en wordt nog elke dag gevoed met meer data van robots die al aan het werk zijn. “We hebben expliciet voor deltarobots gekozen, een technologie die zich al bewezen heeft, omwille van de snelheid. Onze leverancier Omron maakt ze in Nederland, dus advies van experten is nooit veraf”, voegt Ashburner met een knipoog toe. Met enkele aanpassingen (veiligheidshekwerk, schakelkast, visiesysteem …) bereidt AMP Robotics ze dan voor op een leven in de recyclage-industrie. De AMP robots kunnen tot 130 picks per minuut realiseren. “De meeste applicaties vragen echter maar gemiddeld om 80 picks per minuut, dus worden ze nooit tot het uiterste gedreven, wat hun betrouwbaarheid alleen maar groter maakt”, vertelt Ashburner.

Snel aan de slag

Robots zijn er dus meer dan klaar voor om de recyclagewereld te veroveren in België. Achter de schermen heeft AMP Robotics de voorbije maanden zijn team voor de Benelux markt klaargestoomd. Ashburner: “Een belangrijke regio voor ons, want de hoeveelheid afval per inwoner ligt hier hoog terwijl de recyclage-industrie zich ook al goed ontwikkeld heeft, met enkele van de grootste innovators van het continent. Het perfecte decor dus voor onze robots om recyclagebedrijven te helpen om hun processen nog een niveau hoger te tillen. Het enige dat ze nog tegenhoudt is drempelvrees. Het vraagt gewoon één kleine sprong in het diepe. Door de verticale integratie binnen AMP Robotics die engineering hardware, AI software en lokale technische ondersteuning combineert, kunnen we een robot al na twee dagen aan de slag hebben. Als we de AI ook moeten trainen om nieuwe materialen te leren herkennen, rekenen we daar een periode van zes tot acht weken voor, zodat ze er uiterst accuraat in worden. Sneller kan altijd, maar dat gaat dan ten koste van de nauwkeurigheid en de performantie. Het draait allemaal om het aantal beelden. Hoe meer het systeem er ziet, hoe beter.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details