NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Recycling en veiligheid: de rol van technologie
Een brandstofcel op basis van waterstof in een elektrische truck kan voor 80 kg waterstof 800 km rijbereik opleveren.

Recycling en veiligheid: de rol van technologie

Hoe innovatie voertuigveiligheid bevordert

Het streven naar een volledig veilige omgeving op werven is van groot belang. Daardoor wordt het juiste gebruik van technologie een steeds belangrijker item in de recyclingsector. Technologie kan namelijk helpen om ongelukken en de daaruit voortvloeiende slachtoffers te voorkomen. Dit wordt bijvoorbeeld geïllustreerd door diverse sensoren die bestuurders kunnen waarschuwen voor potentiële gevaren rondom hun voertuig. Maar ook AI-camera’s winnen steeds meer aan belang in de sector …

AI-camera’s maken gebruik van een HD-camera met ingebouwde verwerkingskracht om nauwkeurig menselijke vormen binnen het detectiebereik te identificeren.

Dirk Van Schuylenbergh, sales Brigade Electronics: “Alles wat wij implementeren wordt uiteraard heel hard ‘gestuurd’ vanuit Europa. De GSR (General Safety Regulation) stelt dat veiligheids­oplossingen voor voertuigen moeten worden geïnstalleerd volgens type­goedkeurings­methoden, om een uniform installatie­niveau te waarborgen dat op consistente en meetbare wijze kan worden beoor­deeld. Bij Brigade volgen we deze verordeningen heel minutieus op en proberen zelfs enkele stappen voor te lopen. We zijn er met andere woorden klaar voor om met onze producten te voldoen aan
de GSR-richtlijnen.”

Met zijn unieke eigenschappen kan Backeye®360 de bestuurder in één realtime beeld een volledig zicht rondom het voertuig bieden.

‘Plug-and-play’ installatiegemak van AI-camera’s

“Onze AI-camera’s onderscheiden zich op indruk­wekkende wijze van traditionele voertuigcamera’s dankzij hun geavanceerde functies”, gaat Dirk verder. “Ze maken gebruik van een HD-camera met ingebouwde verwerkingskracht om nauwkeurig menselijke vormen binnen het detectiebereik te identificeren, waardoor het aantal fout-positieve waarschuwingen aanzienlijk wordt verminderd. Een van de meest opvallende kenmerken van deze AI-camera’s is het eenvoudige ‘plug-and-play’ installatiegemak. Hoewel het van cruciaal belang is om de juiste positie voor de camera te bepalen, is het installatieproces moeiteloos. Bovendien is deze camera voorzien van een IP69K-classificatie, wat betekent dat hij bestand is tegen stof, hoge temperaturen en water onder hoge druk.”

360°-zicht rondom voertuig

Ook de Backeye®360 ondersteunt de chauffeur. Met zijn unieke eigenschappen kan dit systeem de bestuurder in één realtime beeld een volledig zicht rondom het voertuig bieden. De 360°-technologie maakt gebruik van vier groothoekcamera’s, elk met een kijkhoek van 180°. Deze vier beelden worden tegelijkertijd naar een Electronische Controle Unit (ECU) gestuurd voor verwerking, samenvoeging, blending en integratie. Eventuele vertekening veroorzaakt door de groothoeklenzen wordt gecorrigeerd, waardoor een helder, vloeiend, realtime beeld op het scherm van de bestuurder wordt weergegeven. Dit systeem elimineert alle dode hoeken rondom het voertuig, waardoor een overzichtelijk beeld ontstaat.

80% valse alarmen valt weg

Sidescan® Predict is een intelligent ultrasoon systeem dat vooruitkijkt en bestuurders van bedrijfs­voertuigen waarschuwt wanneer er een botsing dreigt. Dit geavanceerde systeem behoort tot de nieuwste generatie detectie­systemen en verzamelt voort­durend gegevens over object­detectie, zoals de afstand tussen een bewegend object of een persoon en het voertuig. Hie­rdoor kan het de bestuurder tijdig en gericht waar­schuwen, zonder onnodige valse alarmen te activeren.

Dirk: “We maken ons hard dat met dit systeem niet minder dan 80% van de valse alarmen wegvallen. Zo raakt de bestuurder niet afgeleid door voortdurende waarschuwingen en kan effectief reageren wanneer dat nodig is.”

De Sidescan Predict is uitgerust met zes sensoren aan de zijkanten van het voertuig. Deze sensoren hebben een detectiebereik van 2,5 meter en verzamelen voortdurend objectdetectiegegevens, zoals de afstand tot bewegende objecten of personen. Bovendien verzamelen ze aanvullende informatie, zoals snelheid, richting, versnelling, evenals de snelheid en hoek waarmee het voer­tuig van koers verandert. In tegen­stelling tot huidige ultrasone systemen, waar­schuwt de Sidescan Predict de bestuurder alleen wanneer er daad­werkelijk een dreiging van een botsing bestaat.

Brigade ElectronicsStandnummer I102

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details