NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
‘Recyclage is belangrijker dan ooit’
Nauwkeurige en betrouwbare analyses op verschillende matrices, zoals lucht, water, bodem, afvalstoffen en bouwmaterialen.

‘Recyclage is belangrijker dan ooit’

Toonaangevend in de markt van grondreiniging

Normec Servaco is een geaccrediteerd, onafhankelijk en multidisciplinair bureau op het gebied van milieu- en analytische diensten die een belangrijke rol spelen bij het waarborgen van duurzaamheid en milieu-compliance. Met hun uitgebreide expertise en geavanceerde ­laboratoriumfaciliteiten biedt Normec Servaco essentiële ondersteuning aan bedrijven en organisaties in verschillende sectoren.

Normec Servaco is onderdeel van de Normec Group en richt zich specifiek op milieu- en analytische dienstverlening. Met een uitgebreid netwerk van laboratoria en hoogopgeleide professionals biedt Normec Servaco een breed scala aan diensten, waaronder milieu-analyses, bodemonderzoek, luchtmetingen, wateranalyses, asbestonderzoek, bouwkundig onderzoek, en monstername.

De laatste jaren gaat veel aandacht naar de stoffen die bij de sloop van gebouwen vrijkomen.

Potentiële risico’s identificeren

Duurzaamheid is een cruciaal aspect geworden van moderne bedrijfsvoering. Normec Servaco speelt een essentiële rol bij het ondersteunen van bedrijven en organisaties om hun milieuprestaties te verbeteren en te voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. Door middel van grondige milieu-analyses en onderzoeken helpt Normec Servaco bedrijven bij het identificeren van potentiële milieurisico’s en het ontwikkelen van effectieve maatregelen om deze risico’s te beheersen en te verminderen. Bovendien voert Normec Servaco bodemonderzoeken uit om de kwaliteit van de bodem te beoordelen en eventuele verontreinigingen op te sporen. Dit is van bijzonder belang voor bedrijven die betrokken zijn bij de herontwikkeling van industrieterreinen of bouwprojecten op voormalige industriële locaties. Door de bodemkwaliteit zorgvuldig te beoordelen, kunnen potentiële risico’s worden geïdentificeerd en kunnen passende maatregelen worden genomen om de bodem te saneren en de omgeving te beschermen.

Uitgebreide expertise en geavanceerde laboratoriumfaciliteiten.

Kwaliteit van het milieu, de veiligheid en de gezondheid

Naast milieu-analyses biedt Normec Servaco ook uitgebreide analytische diensten in hun geavanceerde laboratoriumfaciliteiten. Ze voeren nauw­keurige en betrouwbare analyses uit op verschillende matrices, zoals lucht, water, bodem, afvalstoffen en bouwmaterialen. Deze analyses helpen bedrijven bij het controleren van de kwaliteit van hun producten en processen, het monitoren van emissies en het voldoen aan de geldende normen en voorschriften. Normec Servaco biedt ook monstername-diensten aan, waarbij ze op een professionele en geaccrediteerde manier monsters nemen op locatie. Deze monsters worden vervolgens in het laboratorium geanalyseerd om belangrijke informatie te verkrijgen over de kwaliteit van het milieu, de veiligheid en de gezondheid. Katia Van Praet, Manager Sales & Orderprocessing: “We hebben hiervoor een zeer uitgebreid commercieel team. Wat ervoor zorgt dat we zo goed als altijd bereikbaar zijn. Het gevolg is dat we in de markt van grondreiniging toonaangevend zijn. De specifieke, moeilijke stalen komen bijna zonder uitzondering onze richting uit. We kunnen dan ook een zeer brede waaier aan testmogelijkheden aanbieden.”

Normec Servaco is een geaccrediteerd, onafhankelijk en multidisciplinair bureau op het gebied van milieu- en analytische diensten.

Asbest, sloop en recyclage

Van Praet: “Er komt veel kijken bij afbraakwerken. De laatste jaren gaat veel aandacht naar de stoffen die bij de sloop van gebouwen vrijkomen. Zeker in het geval van asbest. Want sinds 23 november 2022 moet je een asbestattest kunnen voorleggen bij de verkoop van panden, gebouwd voor 2001. Bij die gebouwen is het de bedoeling dat elke eigenaar over een asbestattest beschikt tegen 2032. Tegelijkertijd is recyclage belangrijker dan ooit. Als specialist in asbestonderzoek en andere milieu- én bouwkundige onderzoeken kunnen wij dan ook heel wat betekenen. Denk hierbij aan:

  • Kwalitatief en kwantitatief asbestonderzoek in sloopmateriaal en granulaten;
  • Asbest opsporen via asbestputten en -sleuven;
  • Onderzoek naar asbest in afdruipzones (bijvoorbeeld bij vee- of pluimveebedrijven);
  • CE-keuring van granulaten en bouwmateriaal;
  • Classificatieproeven; 
  • Milieu-hygiënische analyses op bouwmateriaal, granulaten en recyclagemateriaal voor VLAREMA;
  • Procesopvolging van reinigings­centra, recyclage­centra en verbrandings­centra (energie­recyclage).”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details