NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Radiografische besturingen verhogen de efficiëntie en productiviteit
Het gamma Hetronic zenders, die hun robuuste design koppelen aan een niet-aflatende efficiëntie, ongeacht de gebruiksomstandigheden.

Radiografische besturingen verhogen de efficiëntie en productiviteit

Puin inladen, sorteren, zeven, verwerken,… Dat er veel werkzaamheden bij het recyclen komen kijken, is een feit. Wat als de operator meerdere activiteiten tegelijk kan aansturen? Hoe zorg je ervoor dat alles dan veilig verloopt? Goed nieuws: E.T.A. Systems ontwikkelt draadloze afstandsbesturingen die dit mogelijk maken. 

Op een recyclingsite is er aan werk geen gebrek. Gelukkig is het gros van de breek- en zeefinstallaties snel operationeel en vlot te beladen, om daarna (semi-)autonoom te werken. Zo kan de operator zijn aandacht verdelen tussen de breker en andere werkzaamheden. Toch blijft snel reageren de boodschap. Wat je daarvoor nodig hebt, is een Radio Remote Control systeem (RRC), dat toelaat om vanop afstand in te grijpen in geval van problemen. Bij E.T.A. Systems – Belux-invoerder van het merk Hetronic – ben je hiervoor aan het juiste adres. Het bewijs? Hun ingenieurs die mee aan tafel zitten met de grootste fabrikanten van recyclingmachines!

De radiobesturing kan ook worden gekoppeld aan camerabeelden.

Veelzijdigheid troef

Een Hetronic radiobesturingssysteem bestaat uit een zender en een ontvanger. Het bedieningspaneel is van stevig materiaal, stof- en waterdicht. De uitvoering kan eindeloos variëren. Hoe geavanceerder, hoe meer bedieningsknoppen. Van een eenvoudige afstandsbediening met noodstopschakelaar tot draadloze systemen die de machine kunnen besturen en verplaatsen. Upgradeversies zijn zelfs leverbaar met een display waarop je allerlei parameters en prestaties van de recyclingmachine kan aflezen. Van motortemperatuur tot verbruik. Voor het plaatsen van de ontvanger is het een kwestie van een koppeling te maken met de machine. Dit kan via een traditionele spannings- of stroomaansluiting of via gangbare veldbussystemen (zoals Canbus, P­rofinet …). “Maatwerk is het sleutelwoord”, vertelt Marc Aertsen, zaakvoerder van E.T.A. Systems. “Ben je op zoek naar een model met gepersonaliseerde functies? Dan zetten onze ingenieurs en ontwerpers daar meteen hun schouders onder. Zo zorgen wij ervoor dat je binnen een periode van vier tot acht weken een op maat gemaakte radiografische besturing in gebruik kan nemen. Van ontwerp naar assemblage tot realisatie en implementatie.”

Gespecialiseerd in projecten op maat

E.T.A. Systems is exclusief verdeler van de draadloze Hetronic radiobesturingssystemen in België en Luxemburg. Het merk is van oorsprong Duits en kent tal van toepassingen in de recyclingsector. Het Kontichse bedrijf onderscheidt zich bovendien met persoonlijke begeleiding en een uitstekende service na verkoop.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details