NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Ook vijfde generatie bij Group Casier zet volop in op de verzekerbaarheid van de circulaire en sociale economie
Marie-Luce, Pieter-Paul, Paul-Emmanuel Casier

Ook vijfde generatie bij Group Casier zet volop in op de verzekerbaarheid van de circulaire en sociale economie

Eind november droeg Paul-Emmanuel Casier van Group Casier de CEO-fakkel over aan zijn zoon, de mid-dertiger Pieter-Paul Casier. Deze 100% familiale onderneming uit Menen, met een tweede kantoor in Gent, bestaat intussen 130 jaar en is gespecialiseerd in integraal risico- en verzekeringsbeheer in tal van sectoren, of in alles wat een ondernemer gemoedsrust moet bezorgen.

Group Casier profileert zich niet als een klassieke verzekeringsmakelaar, en vaart zelfs als echte risk professional tegen de stroom in. Want Group Casier omarmt volop de transitie naar een circulaire en sociale economie.

De transitie verzekerbaar maken 

Het zat al in het DNA van Group Casier, maar vooral in het jongste decennium focuste de familie en haar team voluit op de verzekerbaarheid van alle innoverende activiteiten die de transitie naar een duurzame samenleving en economie mogelijk maken.

Het gaat dan concreet om bedrijven en organisaties die actief zijn in de projecteconomie (nieuwe energieën, verduurzaming van de industrie), circulaire economie (o.a. recycling, ecodesign en hun toeleveranciers), de deeleconomie (o.a. deelvoertuigen), de zorgsector en de sociale economie (zoals maatwerkbedrijven en kringloopwinkels). Zowel de deeleconomie als de sociale economie zijn trouwens belangrijke schakels in de omschakeling van een lineaire naar een circulaire economie.

Maar net dit type duurzame bedrijven en organisaties wordt stiefmoederlijk behandeld door de verzekeringsmarkt. “Met ons team en met zelf ontwikkelde tools werkten we daarom duurzame maatoplossingen uit die ‘verzekerbaarheid’ creëren en die aanvaard worden door de grote verzekeraars. Wij hanteren daarbij dezelfde werkwijze als voor onze andere klanten. Zo zetten we heel sterk in op preventie, door de impact van risico’s in te schatten, en schadegevallen te vermijden of in te perken. Hieraan koppelen we dan permanente opvolging, evaluatie in functie van de groei, en proactief schadebeheer”, aldus Paul-Emmanuel Casier.

Met innoverende ondernemers willen we meedenken, reflecteren en antwoorden bieden als ze willen veranderen, transformeren, innoveren of nieuwe paden inslaan”. Daartoe lanceerde Group Casier iedereencirculair.be dat ook een platform en forum wil zijn voor ondernemers, beleidsmakers en individuen om hun ervaring rond circulariteit te delen en elkaar te inspireren. “We zijn bijzonder erkentelijk voor wat wij leerden uit de samenwerking met onze klanten en partners, en vinden het dan ook vanzelfsprekend dat we anderen in deze kennis en ervaring laten delen.” Ook breekt Group Casier hiermee een lans bij de grote verzekeraars, om een andere visie en aanpak te hanteren dan bij een lineair productieproces.

Trots op onafhankelijkheid

Group Casier staat op zijn onafhankelijkheid. “We zitten niet in een verkoopmodus. Als je terugkijkt op 130 jaar, kijk je ook niet alleen naar de komende 5 jaar, maar leg je de focus veel verder. We denken dus op lange termijn en gaan nog verder digitaliseren, diversifiëren, internationaliseren en joint ventures sluiten. Dat allemaal met een expertise die de gemiddelde dienstverlening ver overschrijdt. Dat hebben we vooral te danken aan het sterke team van professionals dat we blijven uitbouwen. Zo maken we ons bedrijf futureproof voor de komende generaties”, zegt de nieuwe CEO Pieter-Paul Casier.

Het duurzame discours is een strategie, geen agendapunt. “We zien onszelf als partner van alle bedrijven die inzetten op duurzaamheid, in welke zin ook. We zijn niet zomaar een verkoper van verzekeringsproducten, omgaan met risico’s staat centraal.”

Familiale en externe omkadering 

De nieuwe CEO, Pieter-Paul Casier (°1988) draait al 10 jaar mee in Group Casier, waarvan 5 jaar als COO, en vertegenwoordigt nu de 5e generatie. Vader Paul-Emmanuel Casier en zijn zus Marie-Luce Casier blijven nog geruime tijd aan boord.

Zo zal Paul-Emmanuel nog minstens 7 jaar meedraaien als consulent voor de klanten, zijn expertise verder inzetten in aansprakelijkheidsdiscussies, en diverse actoren blijven samenbrengen voor het duurzaamheidsdiscours. Hij zal ook de rol als voorzitter van de raad van bestuur opnemen, om de strategische lijnen mee uit te zetten.

Marie-Luce Casier, die in 2015 haar eigen verzekeringskantoor Verschoore & Casierintegreerde in de familiale groep, stuurt het Gentse kantoorteam aan. Zij heeft een bijzondere affiniteit met de zorgsector en de sociale economie. “Wij zijn al sinds 1920 actief in de zorg. De complexe aansprakelijkheidsrisico’s (medisch en beroepsmatig), en de specifieke situaties waarbij verschillende partijen/actoren samenwerken in eenzelfde omgeving, inspireerden ons om zo veel mogelijk oplossingsgerichte verzekeringsmodellen uit te werken”, aldus Marie-Luce Casier.

De nieuwe CEO wordt alvast competent omringd. Sinds eind 2021 is er een raad van advies met externe bestuurders die aangetrokken werden door Stella P. Nieuw is het managementteam, met naast Pieter-Paul, Paul-Emmanuel en Marie-Luce ook nog de Claims manager Britt Deloof, Finance manager Peter Van Ransbeeck, en de toekomstige Salesmanager.

Ook internationaal kan Group Casier innovatieve bedrijven op verzekeringsvlak begeleiden want het is geassocieerd met het internationaal netwerk UNIBA. Samen met zijn Nederlandse partner Van Luin ontwikkelde Group Casier daarvoor o.a. de aparte website internationaalverzekeren.be.

Strategische joint ventures

Group Casier is bijzonder fier op de joint ventures die het de afgelopen jaren heeft gesloten met prominente externe partners.

Zo bundelde Group Casier begin 2019 de krachten met Dewaele Vastgoedgroep in de joint venture Syguro. Die biedt innoverende oplossingen in het beheer van de risico’s rond mede-eigendom (VME). Door periodiek met de verzekeraars te onderhandelen over het verzekeringspakket, zijn de VME en de mede-eigenaars zeker dat de verzekeringsvoorwaarden steeds actueel zijn en tot de best mogelijke behoren. Maar ook voor syndici is Syguro een innovatieve oplossing om het verzekerings- en schadebeheer op de meest efficiënte wijze te laten verlopen. 

Vanuit Syguro lanceerde Group Casier eind 2020 Rentio Insurance, een contextuele verzekering voor de verhuurder-huurder, i.s.m. het platform Rentio. De verhuurder is in deze formule optimaal beschermd voor het verhuurde pand, dit voor onbetaalde huur en (onopzettelijke) schade. Ook de huurder is goed verzekerd voor zijn aansprakelijkheid bij mogelijke (onopzettelijke) schade in het verzekerde pand (brand, glasbreuk, waterschade, storm- en hagelschade…). Via de app/website Rentio kan het dossier veel sneller digitaal afgehandeld worden, zonder nog fysiek te moeten langsgaan bij de verzekeringsmakelaar.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details