NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
“Omdat het mooi is wat we hier doen”
Van boekhoudster in Polen tot meewerken aan een betere wereld in Beringen. Het is de weg die Justyna Jagiela aflegde.

“Omdat het mooi is wat we hier doen”

De recyclagesector wordt nog te veel gezien als een mannenwereld. Niks is minder waar. Meer en meer vrouwen vinden een job en een plaats in de wereld van afvalinzameling en -verwerking. En we stellen ze graag uitgebreid aan u voor. In elke editie laten we een vrouw uit de sector aan het woord over haar job en wat die precies zo fijn maakt. Deze keer vertelt Justyna Jagiela over hoe ze matchmaker speelt tussen oud elektro en nieuwe gebruikers.

Van boekhoudster in Polen tot meewerken aan een betere wereld in Beringen. Het is de weg die Justyna Jagiela aflegde. In de voetsporen van haar vader kwam ze naar België. Oorspronkelijk voor een periode van drie maanden, maar dat is even anders gelopen. Via een Interne Beroepsopleiding kwam ze als operator terecht tussen het e-waste bij Out of Use en daar is ze ook blijven hangen. “Het was een volledig nieuwe wereld die voor me open ging. Je zou ervan verschieten wat mensen allemaal binnen brengen. Samen met mijn team testen we e-waste uitvoerig om te kijken wat er nog een tweede leven kan krijgen voor hergebruik en voor wie het kan dienen.” 

Topcollega’s

Justyna heeft nog geen seconde spijt van haar carrièreswitch: “In vergelijking met wat ik nu doe is boekhouden maar saai. Elke dag hier is anders, het gaat hard. Je moet voortdurend proactief zijn, nieuwe, creatieve oplossingen zoeken om de materialen te kunnen verkopen. Mijn Poolse connecties zijn daar al zeer interessant in gebleken. Toen ik begon waren we nog met drie collega’s in mijn team, ondertussen al met zes. Allemaal mannen, ja, maar het zijn topkerels die me altijd met open armen ontvangen hebben en bijspringen waar nodig. Ze hebben zelfs een bureau voor me gemaakt. Het mooiste ter wereld”, vertelt Justyna met een knipoog.

Voortdurend bijleren

Justyna wil ook in de toekomst graag bij Out of Use blijven werken. “Omdat het mooi is wat we hier doen. We helpen het milieu, maar we zorgen er ook voor dat kinderen die het minder goed hebben een eigen laptop kunnen krijgen. Software is bovendien voortdurend in beweging. Ik dacht voor ik hier terecht kwam dat ik goed met een pc overweg kon. Maar ik heb al zoveel bijgeleerd. Nieuwe systemen betekent telkens nieuwe opleidingen. En dat maakt het zo boeiend. Het is echt een super fijne job.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details