NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Nieuwe schaar brengt kracht, snelheid en dus meer productie per dag 
De DXS schrootscharen zijn voorzien van de gepatenteerde DemaPower cilinder die 25% meer kracht levert dan een standaardcilinder met dezelfde diameter.

Nieuwe schaar brengt kracht, snelheid en dus meer productie per dag 

Pieter Vyncke, zaakvoerder van VYMETAL “Aangezien de DXS-40 de knipcapaciteit heeft van een grotere schaar die minimaal 1 ton meer weegt, is dit voor ons het type dat 95% van alle te slopen materialen aankan. We kunnen de kraan nog zelf vervoeren zodat we van niemand afhankelijk zijn.”

De DXS-40 heeft een gewicht van 3.200 kg. In dit geval is de schaar gemonteerd aan een Cat 329, wat een optimale combinatie is. De DXS schrootscharen zijn voorzien van de gepatenteerde DemaPower cilinder. De DemaPower 2.0 cilinder heeft vier drukkamers en levert 25% meer kracht dan een standaardcilinder met dezelfde diameter. Dit in combinatie met een dubbelwerkend snelgangventiel, leveren de nieuwe DXS schrootscharen extreem snelle cyclustijden. De prestaties zijn te vergelijken met die van één of twee typen grotere schrootscharen.

DXS-40 in Laarne

VYMETAL is momenteel aan het werk op het terrein van Microfibres in Laarne (regio Gent). Alle gebouwen worden leeg gemaakt. Zo is er het stoomlokaal, de opslagtanks, de schoorstenen en veel leidingwerk. De DXS-40 wordt hier ingezet, onder meer voor het knippen van diverse silo’s. Zeker bij het knippen van tanks en silo’s is de wijze waarop het scharnierpunt van de DXS is opgebouwd, zonder gebruik te maken van pucks, een groot voordeel. Bij andere merken maakt men wel gebruik van pucks die bij het knippen in de weg zitten. Vyncke: “De hoge knipkracht en werkingssnelheid van de DXS-40 komt uitstekend tot z’n recht. Het knippen van alle ferro en non-ferro materialen en tevens de sloop ervan verloopt voorspoedig.”

Enkele andere kenmerken en voordelen van de DXS schrootscharen

• Offset APEX van de knipmessen in de boven- en onderbek

• Extreem robuust Shear Arm Guiding System (SGS)

• Verwisselbare en oplasbare piercingtip

• Omgekeerd gemonteerde cilinderfilters in het rotatiecircuit

• Heavy-duty 360° rotatie met twee draai-motoren of een ‘Poclain’ motor 

• Rhino hoorn om platen gemakkelijk op te pakken. 

Het DXS leveringsprogramma bestaat momenteel uit vier modellen voor machines van 25 tot 80 ton.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details