NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Nieuwe premium schrootschaar voor het middensegment van de markt

Nieuwe premium schrootschaar voor het middensegment van de markt

Lindemann Metal Recycling Solutions heeft de lancering aangekondigd van de nieuwe generatie van de NxtCut hydraulische schrootschaar. Speciaal ontworpen voor het verwerken van middelgrote hoeveelheden licht tot middelzwaar schroot. De nieuwe generatie kenmerkt zich onder meer door een verbeterde energie-efficiëntie, een nieuw tankontwerp en nieuwe tanktechnologie, waardoor het olievolume met meer dan twee derde wordt teruggebracht – van 6.200 liter naar slechts 2.500 liter. En vergeleken met zijn voorganger zorgt de NxtCut 1025-8 voor een besparing tot wel 72.000 kWh aan energieverbruik per jaar. Dit komt overeen met een CO2-reductie van 52 ton per jaar.

Het compacte en robuuste ontwerp van de NxtCut 1025-8 basiseenheid meet ongeveer 6,5 meter in de breedte en 6,2 meter in de hoogte.

Verwerkingscapaciteit tot 41 ton per uur

De NxtCut 1025-8 is de opvolger van Lindemann’s Powercut II-schaar voor middelzwaar, volumineus gemengd staalschroot. Het model is verkrijgbaar in TD80 en de kortere TD62 configuraties. De drie standaardaandrijvingen van 110 kW kunnen tot bijna 40 ton/uur verwerken in vollastbedrijf. Indien nodig kan de NxtCut 1025-8 een extra vermogen krijgen met een optionele vierde aandrijving. De 8 meter of 6,2 meter lange laadbak biedt een 2.000 mm breed en 1.650 mm diep gebied om schroot in op te slaan, voordat 250 ton zijdelingse compressiekracht en 270 ton dekselkracht het efficiënt samenperst in een pakket van slechts 800 x 600 mm.

Een volledig gesloten, lasergestuurde duwcilinder met 120 ton kracht leidt het materiaal ver­volgens naar het krachtige 800 mm brede mes en de beproefde Lindemann buigbalk, die de knip­prestaties bij de verwerking van lange materialen verbetert. De ontwerp­kenmerken van het schaar­frame, zoals de ruim bemeten en eenvoudig te verstellen geleiderails, zorgen voor een optimale belasting­absorptie om 1.000 ton druk te weerstaan.

Verbeterd ontwerp van slijtplaten

Het nieuwe ontwerp van de slijtplaten biedt maximale bescherming voor de structuur van het NxtCut schaarframe. Een verbeterd concept voor slijtplaten omvat bijvoorbeeld het gebruik van een hogere LINDUR-kwaliteit voor een kosten­effectieve en duurzame werking met maximale betrouwbaarheid. Als de platen het einde van hun levensduur hebben bereikt, kunnen ze dankzij de tapbouten eenvoudig en veilig worden vervangen, zodat de NxtCut zo snel mogelijk weer aan het werk kan.

De stilstandtijd wordt verder beperkt doordat de smering automatisch over de hele schaar wordt uitgevoerd. Door het volume van de hydraulische tank te halveren (in overeenstemming met het compacte ontwerp van de hydraulische aandrijf­eenheid) zijn de onderhoudseisen en -kosten verder verlaagd, net als de impact van de machine op het milieu.

Hoogste energie-efficiëntie 

In overeenstemming met Lindemann’s betrokken­heid bij de ‘groene staalcyclus’ en het ondersteunen van klanten in moeilijke economische tijden, is het waarborgen van de hoogste energie-efficiëntie een ander essentieel onderdeel van de ontwerpopdracht van de NxtCut. Net als bij veel andere machines van het bedrijf, wordt het vermogensverlies van de nieuwe modellen met 35% verminderd door een efficiënt hydraulisch aandrijfconcept dat gebruik maakt van 400 bar werkdruk en magnetostrictieve positiebewaking van de cilinders, voor een geoptimaliseerde besturing. In combinatie met de schakelbare Eco-modus wordt een verdere vermindering van het vermogensverlies bereikt.

Uniforme componenten zoals het gebruik van dezelfde pompen voor hoge en lage druk maken het ontwerp van de NxtCut 1025-8 veelzijdiger. De flexibele regeling van de hydraulische pompen levert precies de hydraulische kracht die het systeem nodig heeft, niet meer en niet minder. Mini­maal energieverbruik tijdens stationair draaien en een gelijkmatige belasting van alle pompen maken het concept compleet.

Behalve de variabele slagregeling van de messlede en stamper, zijn er optioneel verschillende snij­modi beschik­baar om een maximale doorvoer te garan­deren, waarbij materiaalspecifieke auto­ma­tische programma’s een bijzonder nuttige optie zijn.

Optimale bewaking en evaluatie

De Lindemann InDEx tool voor het verzamelen van productie- en prestatiegegevens zorgt voor een optimale bewaking en evaluatie van de workflow, het gebruik en de prestaties van de machines, terwijl ook details over de actuele status van de machines en bedrijfsuren worden verstrekt. Dit alles kan op afstand worden uitgevoerd, zonder fysieke toegang tot het bedieningspaneel in de optionele besturingscabine.

Het compacte en robuuste ontwerp van de NxtCut 1025-8 basiseenheid meet ongeveer 6,5 meter in de breedte en 6,2 meter in de hoogte. De TD80 is 20,5 meter lang en de TD62 16,9 meter. De volledige aandrijfeenheid kan worden geïnstalleerd in een pomphuis naast de machine, of optioneel ruimtebesparend worden onder­gebracht in een geprefabriceerd containerframe of in een volledig gesloten container. Dit vermindert de inspanning die nodig is voor transport, installatie en inbedrijfstelling.

De machine kan worden geconfigureerd voor vrijwel elke mogelijke toepassing dankzij een groot aantal opties, zoals een verlengde afvoer­goot voor het aansluiten van afvoersystemen of schroot­afvoer- en reinigingssystemen. Opties voor tank­verwarming of meer koeling tot slot zorgen voor optimale prestaties in regio’s met lagere temperaturen.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details