NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Nieuwe overslagkranen geknipt voor schrootverwerking
Breed gezichtsveld dankzij de hoger gemonteerde cabine.

Nieuwe overslagkranen geknipt voor schrootverwerking

Overslagkranen vormen een onmisbare schakel bij de recycling van ferro en non-ferro metalen. Dat is bij schrootbedrijf Van den Brouck–De Sutter uit Ninove niet anders. Om hun gigantische volumes efficiënt te verwerken, kochten ze drie nieuwe Sennebogens.

Sennebogen 340G telehandler: een compacte machine met maximale stabiliteit.

Sennebogen is één van de bekendste merken voor kraan­techniek wereldwijd. Voor elke industriële en recycling­toepassing beschikt deze Duitse gigant over de juiste oplossing. Dat was uitstekend nieuws voor Van den Brouck–De Sutter uit Ninove. Het schroot­bedrijf investeerde in nieuwe mobiele overslag­kranen, onlangs geleverd door SMT Belgium, exclusieve distributeur van Sennebogen in Belux. 

De nieuwste Sennebogen hebben een grote grijpercapaciteit.

Complete service 

Van den Brouck–De Sutter, specialist in de verwerking van ferro en non-ferro metalen, kocht in totaal drie verschillende kranen. Het gaat om een Sennebogen 835 met elektrische aandrijving en twee mobiele overslagkranen 825E, waarvan één uitgerust met een magneetinstallatie. Kant-en-klaar geleverd door SMT Belgium. “Daarmee raken we meteen aan een belangrijk pluspunt. Namelijk dat de machines aanpasbaar zijn aan de specifieke wensen van de klant”, licht Kris Van den Brouck, zaakvoerder van Van den Brouck–De Sutter toe. “Gelukkig konden we met al onze vragen terecht bij SMT Belgium die ons met deskundig advies naar de juiste oplossing loodste voor onze branche en ons bedrijf.”

De nieuwe site van schrootverwerker Van den Brouck–De Sutter in Ninove.

Schrootverwerking, een volumineuze business

Gemiddeld verwerkt Van Den Brouck-De Sutter 70.000 ton schrootafval per jaar. Geen klein bier, dus. Alle schrootafval wordt zorgvuldig gesorteerd om zoveel mogelijk materialen te kunnen recyclen. Heel wat metalen vallen onder non-ferro. Denk aan zink, koper, lood, aluminium, elektrische loodkabels … De ferro fractie varieert van kleinere stukken tot complete autowrakken. Van den Brouck: “Bij de aanschaf van onze nieuwe kranen stond duurzaamheid op onze prioriteitenlijst. Vorig jaar namen wij in Ninove een nieuw terrein van 2 ha in gebruik. De bedrijvenzone ‘Doorn Noord’ staat helemaal in het teken van een groenere toekomst. Ook bij Van den Brouck–De Sutter trekken we volop de duurzame kaart. De keuze voor het elektrische model 835 van Sennebogen kwam dan ook niet zomaar uit de lucht gevallen. De geavanceerde techniek is echt indrukwekkend: het vermogen van 200 kW, de reikwijdte van 20 m en de grijpercapaciteit van 1 m³. We kozen ervoor om de machine te voorzien van een extra pylon. Hierdoor komt de cabine wat hoger en heeft de machinist een beter zicht tijdens het overladen van het schroot. Dat we met de elektrische kraan aanzienlijk kunnen besparen op het energie­verbruik, is uiteraard mooi meegenomen.”   

Overslagkranen vormen een onmisbare schakel bij de recycling van ferro en non-ferro metalen.

Optimale prestaties

“De andere twee machines – van het type Sennebogen 825E – zijn dieseluitvoeringen. Toch ligt ook hier het verbruik een pak lager. Dat is onder meer te danken aan de eco-modus, het verlaagde stationaire toerental en het automatische start/stop-systeem. De nieuwe kranen verhogen de efficiëntie op de werf aanzienlijk. Zowel ferro als non-ferro metalen krijgen een kortere doorlooptijd en kunnen sneller klaargemaakt worden voor verdere verwerking. En niet onbelangrijk: de machinisten werken graag met de nieuwe aanwinsten. Daar is het hoge bedieningscomfort, de geluidsarme cabine en de handige instap niet vreemd aan. Kortom, de nieuwe Sennebogen voldoen perfect aan onze behoeften op het vlak van handling. En dat is geen toeval. SMT Belgium, full-service distributiespecialist, hielp ons om de juiste keuzes te maken. Hun deskundige advies betekent een grote meerwaarde”, besluit Van den Brouck.   

Tevreden zaakvoerders op de foto: dhr. Van den Brouck Kris (links) en dhr. De Sutter Hans (rechts).

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details