NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Nieuwe naam, zelfde sterktes
Een van de troeven van Robbe Industries is het atelier van 5.000 m². “Dat geeft ons een enorme flexibiliteit om mee te denken met de klant. Zijn er toch nog aanpassingen nodig, dan kunnen we dat makkelijk opnemen en uitvoeren.”

Nieuwe naam, zelfde sterktes

Robbe blijft Robbe. Deze naam doet al sinds 1845 een belletje rinkelen bij iedereen die een weegoplossing nodig heeft. Maar het familiebedrijf uit Torhout is intussen veel meer dan dat. Dus worden de Bascules nu ingeruild voor Industries. “In het verleden fungeerden we puur als toeleverancier. Maar doorheen de jaren zijn onze specialisaties steeds verder aangescherpt. We kunnen nu de volledige flow – van het binnenkomen van de grondstoffen tot aan de verpakking – uitwerken voor onze klanten: van concept tot uitvoering. De nieuwe naam Robbe Industries dekt veel meer die lading”, vertellen broers en zaakvoerders Cedric en Yannick Pollet.

Toen Cedric en Yannick Pollet vorig jaar het bedrijf overnamen, kwam de zesde generatie aan het roer in Torhout. Een drastisch nieuwe koers varen is allerminst de ambitie, maar een nieuwe naam voor het bedrijf drong zich wel op. Robbe Industries. “We doen meer dan wegen alleen vandaag. Dat is slechts één van de vier pijlers waar onze activiteiten op gebouwd zijn. Daarnaast zijn we actief in bulk handling & filling, liquid filling en automation”, legt Cedric uit. Vanuit Torhout staan ze klanten dus bij met het efficiënter maken van hun volledige productie en dat voor tal van sectoren. Maar de naam Robbe moest en zou behouden blijven. “De naam van onze oma. Maar ook de naam die intussen wijd en zijd in de recylingindustrie synoniem staat met vakmanschap en service”, voegt Yannick er aan toe.

Stevige fundamenten

De nieuwe naam Robbe Industries slaat dus perfect de brug tussen verleden en toekomst. En dat doet het nieuwe logo eveneens. De driehoekjes zijn een mooie knipoog naar het oude en keren ook terug in de voorstelling van de vier pijlers. Cedric: “We hebben de voorbije jaren heel stevige fundamenten gelegd om op voort te bouwen. Nu willen we dat succesverhaal verder laten groeien. Stap voor stap.” Daarvoor zullen de broers inzetten op de brede waaier aan opgebouwde competenties. “Wegen en doseren zijn inherent aan veel processen en industrieën. Als je vanuit die expertise kan vertrekken, maar tegelijk alle processen errond meeneemt in het verhaal, automatisatie incluis, dan kan je zeer veel toegevoegde waarde bieden. Die willen we uitspelen, in binnen- en buitenland.”

Voor elke weegtoepassing kan Robbe Industries ook een softwaremodule voorzien om de data rechtstreeks door te sturen naar digitale ERP- en OMS-systemen.

Robuuste oplossing voor meer procesefficiëntie

Een mooi voorbeeld voor de recyclingindustrie zijn de containerwegers die Robbe ontwerpt en in eigen atelier produceert. Yannick: “Robuust is het sleutelwoord in deze industrie. De containers kunnen van bovenaf gevuld worden door kranen, terwijl het weegtoestel betrouwbaar en nauwkeurig zijn job doet en blijft doen. Je weet dat materiaal in recycling het zwaar te verduren krijgt. Deze containerwegers die tot 40 ton gaan, kunnen dan ook tegen een stootje, zonder in te boeten aan precisie. Want ook dat is een must.” Voor elke weegtoepassing kan Robbe Industries ook een softwaremodule voorzien om de data rechtstreeks door te sturen naar digitale ERP- en OMS-systemen. “Iets waar sinds de komst van de verplichte digitale identificatieformulieren steeds meer vraag naar is. We zorgen dat de weeg­systemen van onze klanten perfect integreerbaar worden”, vult Cedric aan.

Flexibiliteit en service

Een van de troeven van Robbe Industries is het atelier van 5.000 m². “Vrijwel alles wat we afleveren bevat eigen makelij. Dat geeft ons een enorme flexibiliteit om mee te denken met de klant. Zijn er toch nog aanpassingen nodig – groot of klein – die zijn productie beter laten draaien, dan kunnen we dat makkelijk opnemen en uitvoeren.” Heel wat van die vierkante meters zijn trouwens bestemd voor het magazijn. “We hebben heel veel op voorraad liggen. Omdat service zo belangrijk is voor klanten en dus voor ons. Als hun productie stilvalt, plooien wij ons dubbel om ze zo snel mogelijk uit de nood te helpen. Onze servicemedewerkers beschikken in hun bestelwagens evengoed over een klein magazijn, zodat ze problemen in de meeste gevallen in één keer kunnen oplossen”, besluiten de broers.   

De nieuwe naam Robbe Industries slaat dus perfect de brug tussen verleden en toekomst. En dat doet het nieuwe logo eveneens. De driehoekjes zijn een mooie knipoog naar het oude.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details