NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Lindner toont intelligente systeemoplossingen op IFAT 2020

Lindner toont intelligente systeemoplossingen op IFAT 2020

Termen als digitalisering en afvalbeheer 4.0 zijn al lang geen toekomstvisies meer. Wat op de vorige IFAT 2018 als de toekomst werd gepresenteerd, is nu al realiteit geworden op ’s werelds toonaangevende vakbeurs voor water-, afvalwater-, afval- en grondstoffenbeheer in IFAT in München van 4 tot en met 8 mei a.s. Of het nu gaat om de logistiek van de inzameling, communicatie met de klant of het productieproces – de huidige ontwikkeling laat zien dat steeds meer digitale technologie op alle gebieden in beweging zijn om de materiaalstroom te optimaliseren en uiteindelijk het afvalbeheer te transformeren in een efficiënte circulaire economie.

Als de specialist in shreddertechnologie en afvalverwerking vertrouwt het Oostenrijkse bedrijf Lindner Recyclingtech daarom op intelligente systeemoplossingen voor de verwerking van afval tot waardevolle materialen en de productie van hoogwaardige alternatieve brandstoffen.

Stefan Scheiflinger-Ehrenwerth, hoofd productmanagement bij Lindner: “We zijn altijd één van de pioniers in de recyclingindustrie geweest, daarom zijn de mechanische componenten van onze machines en systemen al ver doorontwikkeld. Digitalisering en het gebruik van slimme technologie is nu de volgende fase van evolutie. Het thema “Industrie 4.0” heeft een industriële revolutie teweeggebracht die ook de afvalindustrie in de toekomst aanzienlijk zal veranderen. Onze klanten werken met waardevolle grondstoffen. Deze moeten worden verwerkt tot nieuwe producten van de hoogste kwaliteit met maximale productiviteit – of het nu de ideale brandstof is voor de energiebesparende opwekking van energie of de grondstof voor hoogwaardige producten gemaakt van gerecycled materiaal. ”

Naar aanleiding van dit uitgangspunt zal Lindner op IFAT 2020 in München, naast de nieuwste generatie van de zeer efficiënte voorverkleiner Atlas, intelligente systeemoplossingen die digitale technologie gebruiken om van verschillende systeemcomponenten de afvalverwerkingsinstallatie in een slimme fabriek te veranderen, tonen.

“Als we kijken naar de vereisten en wettelijke vereisten die in de toekomst aan de grondstoffenindustrie zullen worden gesteld, is het efficiënter werken en de verbetering van de productkwaliteit van brandstoffen of recyclestromen de enige manier om in de toekomst winstgevend te werken. Dit vereist enerzijds een digitale transformatie en anderzijds moeten ook het mechanische component verder worden geoptimaliseerd .

Voorverkleining of, beter gezegd, de optimale voorbereiding van het geleverde afval voor volgende stap in het recyclingproces is essentieel, “legt Scheiflinger-Ehrenwerth uit en vervolgt:” Als je denkt aan na-verkleinen, sorteren, herkenning door NIR-technieken e.d. of online kwaliteitsborging, speelt ook naast de optimale korrelgrootte de juiste systeemdosering of verdeling een essentiële rol.

Om dit te doen, is het essentieel dat de afzonderlijke machines met elkaar communiceren. Door de combinatie en het slimme gebruik van deze gegevens, kunt er eenvoudig het meeste uit de productstromen worden gehaald. Maar daarover meer op de de Lindner-stand op de IFAT”

Lindner op IFAT 2020: Hal B6, stand 251/350

Van der Spek Vianen (NL) en Van der Spek Ternat(B) zullen aanwezig zijn. Ziet u niet direct uw contactpersoon laat het ons dan graag weten zodat wij u op- en/of na de beurs kunnen treffen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details