NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Heftrucks op waterstof: bij Linde al realiteit

Heftrucks op waterstof: bij Linde al realiteit

Met haar eigen infrastructuur produceert Linde Material Handling sinds kort groene waterstof in haar vestiging in Aschaffenburg, waarmee 21 vorkheftrucks in de fabrieksvloot (voorzien van een brandstofcel) van energie worden voorzien. Het doel is ervaring op te doen en extra kennis te vergaren om klanten uitgebreider te adviseren en te ondersteunen bij het gebruik van waterstof in bedrijfsprocessen.

“In onze zoektocht naar mogelijke oplossingen zien we waterstof als een optie in de energiemix van de toekomst”, zegt Stefan Prokosch, Senior Vice President Brand Management Linde Material Handling. “Want naast de potentiële klimaatneutraliteit is het snel tanken van intern transport met waterstof een groot voordeel. Een tanktijd van drie minuten komt overeen met een vergelijkbaar laadvermogen van ongeveer 480 kW. Bovendien zou de energiebron in de toekomst gebruikt kunnen worden voor de energieopslag wanneer hernieuwbare energiebronnen intensiever worden gebruikt, bijvoorbeeld om tijdelijk elektriciteit op te slaan die is opgewekt door zonne- of windenergie. We willen het hele scala aan oplossingen voor energievoorziening in onze portefeuille hebben om onze klanten de beste oplossing te kunnen bieden.”

De 21 elektrische vorkheftrucks met brandstofcel, waarvan twaalf Linde E50’s met een laadvermogen van 5 ton en negen Linde E35’s met een laadvermogen van 3,5 ton, vervangen modellen met verbrandingsmotoren die voorheen in gebruik waren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details