NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Grootste Telestack hopper-feeder geleverd bij Steengoed

Grootste Telestack hopper-feeder geleverd bij Steengoed

Van der Spek Vianen heeft onlangs de grootste Telestack hopper-feeder geleverd bij Steengoed Projecten. De nieuw geleverde machine is een Telestack HF1028 die is voorzien van een 28 meter transportband en een grote opgavebunker die beladen kan worden door een laadschop, graaf- of overslagmachine of een breek- of zeefmachine.

Steengoed is in 2005 ontstaan door de samenvoeging van 8 toenmalige valleigrindbedrijven.. Het hoofdkantoor is gevestigd in Dislen-Stokkem, centraal gelegen in de Maasvallei. Van daaruit gebeurd de aansturing voor de ontwikkeling van nieuwe ontginningsprojecten en worden lopende projecten opgevolgd.

De nieuwe Telestack HF1028 is de grootste in zijn klasse die door Telestack wordt geleverd en nog steeds in één transport kan worden vervoerd. Op locatie wordt de machine hydraulisch uitgeklapt en na korte installatie kan de machine direct in actie. Het bedrijfsgewicht van de HF1028 bedraagt 35 ton.

Met capaciteiten tot 1.000 ton/uur is het een echte capaciteitsmaker die bij Steengoed ingezet zal gaan worden als extra capaciteiten gewenst zijn op de ontginningsinstallaties. De HF1028 kan dan direct op landbanden die op de locaties aanwezig zijn lossen zodat overbodig transport wordt voorkomen en de benodigde tonnen duurzaam worden opgegeven. De Telestack HF1028 is voorzien van ceramisch beklede aandrijftrommels zodat de aandrijfkrachten optimaal worden overgebracht en slip van de banden wordt voorkomen.

De transportband is uitgevoerd in vakwerkconstructie die zorgdraagt voor een stabiele bouwwijze. Zowel de transportband als bunker zijn 1.200mm breed waardoor de hoge capaciteiten zonder problemen kunnen worden doorgevoerd. Als de transportband onder een hoek van 19° wordt opgesteld kan er een voorraad van 1.750M³ onder de band worden opgebouwd zonder de machine te verzetten.

Dankzij de bestelde dual-power uitvoering wordt de machine elektrisch aangedreven, mocht er onverhoopt geen stroombron beschikbaar zijn dan kan hij ook met de in de machine gebouwde Stage-V motor worden aangedreven. Op de locatie waar de machine is geleverd word de stroom grotendeels middels zonnepanelen opgewekt dus de machine werkt dan helemaal duurzaam.

Op de machine is een hydraulisch klapgrid aangebracht dat voorkomt dat te grote stenen op de band en na-geschakelde installaties komen. Het grid is in goed overleg tussen Steengoed, Van der Spek en Telestack ontwikkeld speciaal ontwikkeld zodat het 90° kan klappen en eventuele klem zittende stenen vrijkomen en gelost kunnen worden.

Het gemonteerde zware rupswerk zorgt dat de machine snel en eenvoudig verplaatst kan worden op locatie. Door de jarenlange ervaring die Telestack heeft met het bouwen van mobiele transportbanden is de onderwagen optimaal geplaatst en uitgevoerd t.o.v. van de transportband zodat zelfs bij de hoogste stand de productkegel onder de band de onderwagen niet raakt en de stabiliteit gewaarborgd als hij gebruikt wordt om voorraden op te zetten.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details