NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
GMB Civiel B.V. neemt 2e Hyundai HX260AL Electric in gebruik

GMB Civiel B.V. neemt 2e Hyundai HX260AL Electric in gebruik

Na het succes van de 1e volledig elektrische graafmachine was het voor GMB duidelijk dat er nog extra geïnvesteerd zou gaan worden in emissieloze Hyundai graafmachines.

Met een accupakket van 390kWh kan de machine in principe al acht uur draaien, maar niet als die bijvoorbeeld de hele dag zware klei moet graven. Een groter accupakket is uiteraard mogelijk, maar er is voor deze machine ook gekeken naar extra energie-besparende-mogelijkheden en zo kwamen wij uit op het hybride systeem van energieterugwinning op de hydrauliek.

Het ECO’nergie systeem is niet nieuw en al vaker toegepast maar dan op conventionele diesels. Het principe hiervan is dat de giek bij het zakken druk opbouwt in een met stikstof gevulde cilinder. Dit kost geen energie doordat de zwaartekracht zijn werk doet. De hoge druk in de stikstofcilinder wordt vervolgens hergebruikt bij het heffen van de giek. Het ECO’nergie systeem geeft niet alleen energiebesparing maar resulteert ook in een hogere snelheid bij het heffen van de giek wat zorgt voor meer productie.

Machinist Anton nam de nieuwe Hyundai HX260AL Electric in gebruik bij de Dijkversterking Wolferen-Sprok. Een mooi werk waar de electrische machine uitstekend tot zijn recht komt en de laadvoorziening van de wissel-batterijboxen op het werk voorzien is.

Verder is de machine voorzien van vele opties; naast de herkenbare GMB huisstijl is de machine oa voorzien van een Engcon draaikantelstuk inclusief gripper; Trimble Earthworks 3D GPS; bewakingscamera systeem; extra camera binnenkant arm enz.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details