NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Gegarandeerd schone en gezonde lucht
Nederman hoogvacuum filterinstallatie.

Gegarandeerd schone en gezonde lucht

Experts in industriële luchtfiltratie

Het is geen toeval dat Nederman zichzelf graag ‘The Clean Air Company’ noemt. Het bedrijf gebruikt zijn 70-jaar expertise om zijn missie te verwezenlijken: mensen, planeet en producten beschermen tegen de schadelijke effecten van industriële processen en zo bijdragen tot een efficiënte, milieuvriendelijkere productie en een veiligere werkplek. Bij installatie, service en onderhoud staat de specialist in schone lucht u in alle opzichten bij. Met het oog op totale efficiëntie en duurzaamheid.

Stoffilter met geluidsdemper en flameless venting.

Schone lucht is de hoeksteen van duurzame productie. Stof en rook die tijdens het productieproces worden gegenereerd, moeten doeltreffend worden afgezogen om de productkwaliteit, de levensduur van de apparatuur, de naleving van de regelgeving en een veilige en gezonde werkomgeving te garanderen.  Met name in de recyclagesector vereist de terugwinning en verwerking van productieafval doeltreffende ontmantelings-, sorteer- en verwerkings­processen. Van storten tot versnipperen, transporteren, persen, verpakken en afvoeren van het teruggewonnen afval is stofvorming onvermijdelijk. Deze luchtverontreiniging in de vorm van stof en fijne deeltjes in de lucht houdt duidelijke risico’s in voor de menselijke gezondheid en het is belangrijk ervoor te zorgen dat deze stof en deeltjes aan de bron worden afgezogen, voordat zij de luchtwegen van de werknemers in de buurt bereiken. “Bij elk stort- of breekstation ontstaat stof. Het is absoluut noodzakelijk om de verspreiding van deze verontreiniging zowel binnen als buiten de locatie te voorkomen, om zowel het personeel en het milieu als de apparatuur zelf te beschermen. De beste aanpak is om zoveel mogelijk bij de bron te werken.  En voor elke toepassing kunnen wij een oplossing op maat bieden”, aldus Gunther Maes, Sales Manager configured solutions bij Nederman.

RBU hoogvacuum unit.

Oplossingen voor stofopvang en afzuiging

In grote lijnen zijn er vier soorten oplossingen voor het opvangen en verwijderen van stof en deeltjes: afzuigarmen, afzuiging op het gereedschap, reinigingstoepassingen en algemene luchtzuivering. Afzuigarmen zijn bijzonder geschikt voor lichte stofdeeltjes en dampen in de lucht. Ze zijn volledig flexibel en gemakkelijk te positioneren en hebben het voordeel dat ze een groot werkgebied en/of meerdere werkplekken kunnen bestrijken. De armen zijn verbonden met een ventilator en een stofafzuigsysteem die verontreinigingen uit de afgezogen lucht verwijderen. Afzuiging op het gereedschap is een effectieve manier om stof en deeltjes op te vangen; deze worden met hoge snelheid rechtstreeks van het gereedschap afgezogen, zodat er geen grote hoeveelheden lucht hoeven te worden afgezogen en er geen risico bestaat dat de verontreiniging in de werkomgeving wordt verspreid. Op het gebied van reiniging biedt Nederman een breed scala aan compacte apparatuur, van de kleinste mobiele industriële afzuigunits tot de grootste vaste systemen, inclusief krachtige centrale afzuigsystemen. Tot slot kunnen algemene luchtzuiveringsoplossingen een aanvulling zijn op bronafzuiging wanneer deze onpraktisch en moeilijk uitvoerbaar is. Maes legt uit: “Wij stellen altijd de meest geschikte oplossing voor in overleg met de klant en na een bezoek ter plaatse. Zo kunnen we de oplossing zo goed mogelijk ‘op maat’ maken om aan de beperkingen en specifieke kenmerken van de site te voldoen, maar ook om de geldende wetgeving na te leven en rekening te houden met mogelijke brandrisico’s. Onze oplossingen zijn uiteraard ATEX-gecertificeerd. Conform onze missie zorgen wij ook voor service en onderhoud na installatie bij de klant.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details