NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
FleXiever Mini Screener XL: batterijen sorteren

De TMS 320 is bij uitstek geschikt om ijzer, non-ferro’s en lights te scheiden uit compost, biomassa, IBA (bodemassen) en afval.

De TMS 320 is bij uitstek geschikt om ijzer, non-ferro’s en lights te scheiden uit compost, biomassa, IBA (bodemassen) en afval. De TMS 320 metaalscheider heeft een snelle en simpele opstart en is klaar voor gebruik in enkele minuten zonder het gebruik van gereedschap. Een uiterst efficiënte koprolmagneet en eddy current rotor gecombineerd met een superieure materiaaldoorstroom verzekeren de nauwkeurige scheiding van het materiaal.

Flexibiliteit troef

Een intuïtief controlepaneel met drukknoppen, een koprolmagneet met variabele snelheid en een eddy current band, samen met een splitsysteem dat on­middellijke accurate aan­passingen moge­lijk maakt, zorgen ervoor dat de operator de machine eenvoudig kan configureren voor een veel­voud aan toe­passingen. In samen­werking met Eriez, een mondiale auto­riteit in mag­netische scheidingstechnologieën, is de TMS 320 ont­worpen met de befaamde RevX ST22 eddy current scheider en zeldzame aarde koprol­magneet. De RevX ST22 eddy current metaalscheider heeft een premium 22-pool neody­mium rotor die draait aan 3.000 tpm. Deze rotor zit in een ultradunne schelp in koolstof­vezel en een dunne maar duurzame PVC band, wat verzekert dat het intense veld dat door de ST22 geproduceerd wordt ten volle wordt benut om de meest effectieve resultaten te bekomen. De krachtige neodymium radiale pool mag­neet met breedte van 2 m wordt in­gezet voor optimale ijzerterugwinning.

Toegankelijkheid en gebruiksgemak

Alle transportbanden zijn modulair ontworpen en kunnen onafhankelijk weggenomen worden om operatoren ongeëvenaard bereik en onderhouds­gemak te bieden. Het splitsysteem kan van de eddy current eenheid ver­wijderd worden om zo­wel splitter­systeem als eddy current rotor on­gehinderd te bereiken. Dit innovatief systeem maakt dat de TMS 320 ook kan op­geplooid wor­den binnen de 3 m transport­breedte wat deze machine tot een markt­leider maakt. De TMS 320 is elektrisch aan­gedreven en kan van stroom voor­zien worden via de aan boord generator of via het elektriciteits­netwerk. Deze flexibiliteit resul­teert in ver­minderde operatie­kosten, geredu­ceerd brandstof­verbruik, en lagere emissies en geluids­niveaus voor de eind­gebruiker. De TMS 320 is ver­krijg­baar als variant op rup­sen en eveneens als statische een­heid. De een­heid op rupsen is uit­gerust met heavy-duty rups­banden en biedt excellente on-site mobili­teit wat het een uit­stekende op­lossing maakt voor moeilijk terrein.

FleXiever Mini Screener XL: batterijen sorteren

Terug een mooi voorbeeld dat het innovatieve ontwerp van onze Mini Screeners bewijst dat we veel verschillende materialen in verschillende opstellingen kunnen zeven. Dit is niet zomaar een zeefmachine, maar een echte recycling machine.

In deze video simuleren we de Mini Screener XL op onze testlocatie met de Mini Screener en Mini Screener Fixed. Afzeven van batterijen in 3 fracties (0-5 / 5 – 40 / +40mm) vooraleer ze op een sorteerband geladen worden. Op deze manier is het visueel minder belastend voor de werknemers aan de sorteerband. 

Onze zeefmachines kunnen ook uitgerust worden met rubber of polyurethaan zeefnetten om elektrische geleiding te vermijden.

Maar het (zeef / sorteer) verhaal stopt hier niet. Wij bij SMO Machinebouw hebben veel ervaring in machinebouw op maat en geavanceerde visie – en detectiesystemen. Wij kunnen ook oplossingen bieden om de batterijen te sorteren en te detecteren op formaat, materiaalsoort, tekstherkenning …. 

Meer info? => www.smo.be of info@smo.be

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details