NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
En dat is nummer 10 

En dat is nummer 10 

Vanaf de vestiging in Hardenberg heeft Van der Spek Vianen een nieuwe Fuchs MHL320F geleverd bij Van Dijk in Genemuiden. Het is alweer de tiende Fuchs voor het recyclingbedrijf sinds de eerste levering vele jaren geleden. Met het nieuwe exemplaar erbij zijn er nu in totaal zes Fuchs MHL320 machines actief bij Van Dijk op de verschillende vestigingen.

De nieuwe 21 ton wegende Fuchs MHL320F wordt bij Van Dijk ingezet voor het op- en overslaan van te recyclen producten, beladen van verkleiners en voor het laden en lossen van containers en vrachtwagens. 

De nieuwe 21 ton wegende Fuchs MHL320F wordt bij Van Dijk ingezet voor het op- en overslaan van te recyclen producten, beladen van verkleiners en voor het laden en lossen van containers en vrachtwagens.

In de Fuchs MHL320F zorgt een zeer zuinige en duurzame Deutz Stage-V TCD 3.6 motor met 95 kW voor de aandrijving, die uiteraard voldoet aan de nieuwste Stage-V emissie-eisen. De hydraulische pompen zijn van Rexroth en leveren maximaal 290 liter/minuut.

Zoals bij iedere Fuchs is ook de nieuwe MHL320F voorzien van het zeer veilige en ruime werkplatform op de bovenwagen dat eenvoudig via een trap toegankelijk is. Op dit werkplatform kunnen alle onderhoudswerkzaamheden zeer veilig en eenvoudig worden uitgevoerd. Tevens zijn de tankopeningen hier geplaatst, zodat hiervoor niet op de machine geklommen hoeft te worden.

Zoals bij iedere Fuchs zijn de koelers ook bij de MHL320F separaat geplaatst, zodat optimale koeling gegarandeerd is en de machine zelfs in de meest stoffige omstandigheden kan worden ingezet. Standaard gemonteerde omkeervans zorgen ervoor dat de koelers schoon worden geblazen op ingestelde tijden.

De nieuwe Fuchs MHL320F bij Van Dijk is uitgevoerd met vier stempelpoten, maar indien gewenst kan ook gekozen worden voor twee stempelpoten en een blad. Aan de machine is een giek- en lepelsteelconfiguratie met een bereik van 9.200 mm geplaatst waaraan een bak-kinematiek zit voor plaatsing van een sorteergrijper. Lastdemping op de giek zorgt dat bij rijden met last het comfort voor de machinist gegarandeerd blijft. 

Standaard is de Fuchs MHL320F voorzien van een camera op het contragewicht en de rechter zijkant, zodat er geen onveilige situaties kunnen ontstaan doordat de machinist altijd kan zien wat er achter en naast hem gebeurt. Middels de hydraulische cabineverstelling heeft de machinist optimaal zicht op de uit te voeren werkzaamheden. Bij de MHL320F is de zichthoogte maximaal 5.400 mm. Voor inzet in de recyclingomstandigheden is de cabine uitgevoerd met een overdruksysteem. LED-verlichting op de cabine, giek en lepelsteel zorgen dat er altijd optimaal zicht is rondom de machine en er ook in de vroege en late uren veilig gewerkt kan worden.

De standaard gemonteerde centrale smering zorgt ervoor dat de machine continu gesmeerd wordt voor een lange levensduur van onder andere pennen en bussen. Via Telematics kan de machine op afstand uitgelezen worden, waarbij alle data die verzameld is duidelijk en overzichtelijk wordt weergegeven. Tevens kan gezien worden wanneer de machine onderhoud nodig heeft, zodat dit optimaal gepland kan worden om de stilstand te minimaliseren. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details