NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Digitalisering en duurzaamheid in de schijnwerpers – A+A 2023 stelt normen voor veilig en gezond werken

Digitalisering en duurzaamheid in de schijnwerpers – A+A 2023 stelt normen voor veilig en gezond werken

A+A 2023, ’s werelds toonaangevende vakbeurs voor veiligheid en gezondheid op het werk, heeft na vier inspirerende dagen en een indrukwekkende balans haar deuren gesloten. Onder het motto ‘Impulsen voor een betere arbeidswereld’ heeft de beurs nieuwe normen gesteld en naadloos aangesloten bij het succes van har eerdere edities. In totaal presenteerden 2.200 exposanten uit 58 landen in 12 hallen op meer dan 80.000 vierkante meter hun producten en innovaties. Circa 62.000 vakbezoekers uit 140 landen kwamen naar Düsseldorf om op de toonaangevende vakbeurs informatie over relevante onderwerpen met betrekking tot de arbeidswereld in te winnen. Een indrukwekkend percentage van 96,4% van de bezoekers gaf aan, dat hun verwachtingen voor het beursbezoek ruimschoots waren overtroffen.

Succesfactoren: hoog relevante onderwerpen, volledigheid van aanbod en innovatiegehalte

Bij de afgelopen editie stonden twee van de belangrijkste megatrends van onze tijd centraal: digitalisering en duurzaamheid. Met name innovaties op het gebied van de digitalisering van de arbeidswereld, die als thema voor het eerst op de beurs werden gepresenteerd, verdienden het extra te worden benadrukt. Smart wearables en persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM), bestel-apps voor gevaarlijke stoffenmanagement, op kunstmatige intelligentie gebaseerde gezondheidscoaches, maar ook virtual reality-toepassingen en exoskeletten zijn voorbeelden van technologieën die de arbeidswereld in een digitale en duurzame richting leiden. Deze ontwikkelingen ondersteunen niet alleen de veiligheid op de werkplek, maar dragen ook bij aan een groeiende efficiëntie en het creëren van gezondere werkomgevingen.

“Dit jaar heeft A+A de actuele vraagstukken en uitdagingen centraal gesteld,  ideeën gegeven, oplossingen getoond en de persoonlijke uitwisseling gestimuleerd. We zijn enthousiast over de positieve feedback en danken iedereen voor het in ons gestelde vertrouwen,” aldus Lars Wismer, directeur van A+A. “Het was geweldig om te zien hoe de beurs als platform de branche verbindt en inspireert.”

Ook Stefan Brück, CEO van Uvex Safety Group GmbH & Co. KG, tevens de nieuwe voorzitter van de adviesraad van A+A, benadrukt het grote belang van A+A: “Als exposant zijn we vooral blij met de internationaliteit van de bezoekers en de hoge kwaliteit van besluitvormers.”

Hoogwaardige internationale congressen op A+A 2023

Het 38e Internationale Congres voor Veiligheid op het werk en Bedrijfsgeneeskunde van de Basi met rond de 3.000 congresbezoekers, behandelde onderwerpen van de toekomst, zoals kunstmatige intelligentie en de gevolgen van klimaatverandering. Als toonaangevend internationaal evenement presenteerde het congres nationale en wereldwijde politieke maatregelen en preventiestrategieën, waaronder ‘Vision Zero’, maar ook toepassingsgerichte onderzoeksresultaten op het gebied van arbeidswetenschap. Dr. Christian Felten, directeur van Basi, is tevreden met de resultaten van het 38e A+A-congres: “We zijn blij, dat de kwalitatief hoogwaardige bijdragen van onze ruim 320 sprekers in 46 sessies op zoveel geïnteresseerde deelnemers konden rekenen.”

Op de WearRAcon Europe-conferentie, de Europese editie van de WearRAcon-conferentie in de Verenigde Staten, die voor het eerst op A+A 2023 werd gehouden, presenteerden en bespraken research & development-experts samen met afgevaardigden van bedrijven innovaties en trends op het gebied van exoskelet-technologie.

Inspirerend en gevarieerd vakprogramma

Bijzondere forums en evenementen, zoals de Corporate Fashion Show, die vier keer per dag in hal 15 plaatsvond, completeerden het gevarieerde beursprogramma. Op de A+A Catwalk presenteerden vooraanstaande producenten uit de PBM-branche de nieuwste modetrends, die voor een jongere generatie werknemers zijn gecreëerd en die naast functionaliteit en duurzaamheid ook rekening houden met de wens voor een persoonlijke en esthetische stijl.

De Start-up Zone bood jonge, innovatieve bedrijven niet alleen een tentoonstellingsruimte, maar ook een buitengewoon netwerkplatform, waar de ondernemers met topbesluitvormers op het gebied van arbeidsbescherming en arbeidsveiligheid in contact konden komen.

De volgende editie van A+A vindt van 4 tot 7 november 2025 plaats.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details