NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Digitale identificatieformulieren verbeteren traceerbaarheid in afvaltransport
De chauffeur zal gemakkelijk in de app kunnen werken, omdat ubidata door zijn ervaring weet hoe belangrijk het is om simpel en duidelijk te zijn en de keuzes te beperken.

Digitale identificatieformulieren verbeteren traceerbaarheid in afvaltransport

ubidata maakt van transport en logistiek al twintig jaar zijn speelterrein. Aan de hand van modulaire oplossingen helpt het bedrijven zo zijn processen digitaliseren. Stap voor stap. De meest recente toevoeging aan ubiDOCS zijn de digitale identificatieformulieren die sinds begin dit jaar verplicht zijn door de OVAM. “Hoe we het verschil maken? Enerzijds door onze brede ervaring met de logistieke bedrijfsprocessen waarbinnen deze documenten passen. Anderzijds door ons kennis van de leefwereld van de chauffeur. Dat resulteert in oplossingen die robuust zijn en simpel werken.”

ubidata CEO Paul Havelange is ervan overtuigd dat met ubiDOCS recyclagebedrijven een heel nuttige tool in handen krijgen om tegemoet te komen aan de vraag naar digitale identificatieformulieren. Hoewel ubidata geen specialist is in deze sector, werkt het samen met de autoriteiten van de drie regio’s en zorgt het voor opleiding van zijn eigen medewerkers om zich de sector eigen te maken. Tot zijn vaste klanten behoren ook afvalvervoerders met wie ubidata de oplossing valideerde. “Al van bij de oprichting is ubidata een one-stop-shop om bedrijven op een eenvoudige manier hun goederen, vloot en chauffeurs te beheren. Operationele aspecten staan centraal in onze software as a service oplossing, maar we besteden ook veel aandacht aan data-analyse en wat dat bedrijven kan leren om hun processen verder te optimaliseren. En uiteraard weten we hoe belangrijk het is dat mobiele oplossingen stabiel en betrouwbaar werken.”

Modulaire, open oplossing

ubidata kiest daarbij resoluut voor modulaire, open oplossingen. “Om bedrijven in staat te stellen om hun digitale transformatie stap voor stap aan te pakken”, legt Havelange uit. “Ze kiezen zelf wat ze precies nodig hebben. Wij helpen ze het brede plaatje zien door onze ervaring met logistieke processen en door open systemen te ontwikkelen die zich makkelijk laten koppelen en waarmee het makkelijk data uitwisselen is. Want nu is het moment om van de nood een deugd te maken. Niet alleen de wettelijke verplichtingen op te volgen, maar ook te kijken wat het je kan opleveren aan tijdswinst en inzichten door verder te digitaliseren.”

Simpel en duidelijk

Want digitaliseren van identificatieformulieren heeft weldegelijk voordelen. “Door te digitaliseren automatiseer je administratieve processen en bespaar je tijd. Daarnaast worden wijzigingen voortaan bijgehouden in een logboek en heb je te allen tijd een transparant overzicht. Andere troeven van onze oplossing zijn de eenvoudige installatie en data-uitwisseling met andere systemen.” Verder staat gebruiksgemak voorop. “De chauffeur zal gemakkelijk in de app kunnen werken, omdat we door onze ervaring weten hoe belangrijk het is om simpel en duidelijk te zijn en de keuzes te beperken. Maar we kunnen onze app ook koppelen met andere systemen, zodat de chauffeur niet voor alles een aparte app nodig heeft.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details