NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Bollegraaf en Broeckx zorgen voor doorbraak in recycling LDPE

Bollegraaf en Broeckx zorgen voor doorbraak in recycling LDPE

Bollegraaf bouwt een innovatieve LDPE-sorteerinstallatie voor Broeckx Plastic Recycling. Om LDPE hoogwaardig te recyclen, heeft Bollegraaf samen met Broeckx een nieuwe manier van sorteren ontwikkeld.

Lage Dichtheid PolyEtheen (LDPE) wordt in het dagelijks leven veel gebruikt, zoals in plastic tasjes en krimpfolie. Momenteel wordt LDPE na gebruik op een hoop gegooid om zo verder te verwerken. Het probleem hiervan is dat LDPE niet homogeen is en op een andere manier verwerkt moet worden. Dit leidt er nu toe dat het LDPE enkel in laagwaardige vorm wordt hergebruikt, zoals bijvoorbeeld een vuilniszak, die na gebruik wordt verbrand.

Om LDPE op een hoogwaardige manier te recyclen, gaat Bollegraaf een sorteerinstallatie bouwen met een capaciteit van 13,5 ton per uur. Met deze nieuwe installatie stijgt het percentage LDPE dat hergebruikt kan worden van 10% naar 70%-80%! Sortering op basis van chemische eigenschappen is nog nooit eerder toegepast. Laat staan op deze schaal.

Meer weten? De officiële lancering door Bollegraaf en Broeckx zal op 19 en 20 juni plaatsvinden tijdens PRSE in RAI Amsterdam. We zijn te vinden op stand A4 en B6. Voor degenen die niet in staat zijn daar langs te komen: Sales Directeur Arjen Molenaar vertelt u graag meer.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details