NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Afval ophalen per bakfiets

Afval ophalen per bakfiets

Brussel koolstofneutraal maken

B.R.MET en Urbike bundelen de krachten. Professionals en particulieren in het Brusselse kunnen voortaan hun metaal-, elektrisch, elektronisch en computerafval per bakfiets laten ophalen. Urbike vervoert de goederen en levert ze vervolgens af op de site waar B.R.MET ze weer verwerkt tot nieuwe grondstoffen. Zo wil het recyclagebedrijf zich nog meer engageren om de stad Brussel koolstofneutraal te maken.

Dankzij de samenwerking met Urbike krijgen alle klanten van B.R.MET (Brussels Recycling Metal) voortaan de mogelijkheid om te kiezen voor een eenvoudige, snelle en milieuvriendelijke afvalinzameling. Dat gebeurt met bakfietsen doorheen het volledige Brusselse Hoofdstedelijke Gewest. Het volstaan om in te loggen op de website van het recyclagebedrijf en uit de ophaalmogelijkheden de bakfiets te selecteren. Zodra de bestelling geplaatst is komt een Urbike koerier langs om de goederen op te halen. In het magazijn van Urbike gebeurt vervolgens al een eerste sortering om het naar de juiste site van B.R.MET te brengen, waar dan de verdere verwerking plaatsvindt.

Minder vrachtwagens en bestelwagens in de stad

Met deze oplossing wil B.R.MET een aanzet geven tot ‘zachte’ mobiliteit in Brussel. Door te kiezen voor de bakfietsen van Urbike vermindert het aantal licht geladen vrachtwagens en bestelwagens in de stad en wordt een actieve bijdrage geleverd tot de decarbonisatie van de stad. Met meer dan 350.000 leveringen heeft Urbike al meer dan 84 ton CO2-uitstoot vermeden in onze hoofdstad. Deze Move ophaaldienst moet nu ook de CO2-voetafdruk van B.R.MET aanzienlijk helpen verminderen. “Het is een kleine stap in de richting van een beter klimaat voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. We zijn ervan overtuigd dat het een succes zal worden en zal bijdragen tot een betere levenskwaliteit voor de Brusselaars en tot de bescherming van het milieu.”

Over B.R.MET

B.R.MET is al meer dan twintig jaar actief op het gebied van metaalrecyclage en -terugwinning en blijft zoeken naar verschillende manieren om de impact op het milieu te verbeteren. Metaal-, elektrisch, elektronisch en computerafval wordt op de locatie in Brussel handmatig gedemonteerd en gesorteerd, om vervolgens te worden verwerkt en hergebruikt door fabrieken en gieterijen.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details