NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
| Baetsen Groep verkoopt milieubedrijven aan REMONDIS

| Baetsen Groep verkoopt milieubedrijven aan REMONDIS

Baetsen Groep heeft onlangs een principeovereenkomst gesloten met het internationale recyclebedrijf REMONDIS over de verkoop van de milieubedrijven Baetsen Containers, Baetsen Recycling en Baetsen Bouwstoffen, Grond,- en Sloopwerken. Baetsen zal zelfstandig verder gaan met haar onderdelen Internationaal Transport en Kranen.

Bij Baetsen Groep werken in totaal circa 300 medewerkers op de locaties in Veldhoven, Son en Echt. Voor alle medewerkers geldt het behoud van hun baan. Circa 200 medewerkers gaan werken voor REMONDIS en circa 100 personen blijven actief voor Baetsen Transport & Kranen.

REMONDIS is sinds de oprichting in 1934 uitgegroeid tot één van ‘s werelds grootste dienstverleners op het gebied van recycling, afvalinzameling en afvalwaterbehandeling. REMONDIS is 100% dochter van de RETHMANN Groep. Het familiebedrijf is in Nederland actief onder de namen REMONDIS, Rhenus, Saria en Transdev waaronder ook bijv. Connexxion valt. Ondanks het feit dat REMONDIS in meer dan 35 landen actief is, heeft REMONDIS een grote regionale betrokkenheid. Wereldwijd rekenen meer dan 30 miljoen burgers op de dienstverlening van de REMONDIS Groep. De waarden in het familiebedrijf vormen al tientallen jaren een solide fundament voor innovatie en groei. Baetsen werkt voor bedrijven, particulieren en verzorgt de afvalinzameling in gemeenten. In totaal verwerkt Baetsen Milieu per jaar circa 175 kiloton bouw&sloopafval, 100 kiloton hout en 350 kiloton minerale stromen (puin en beton). Met de overname van de milieubedrijven van Baetsen wil REMONDIS haar activiteiten in de regio Zuid intensiveren.

Hans van Roosmalen, directeur Baetsen Groep: ”We hebben na een zorgvuldig proces besloten om te kiezen voor REMONDIS. Een toonaangevend familiebedrijf, dat verder zal investeren in duurzame afvalverwerking. Dit is een verstandig moment om verder te gaan. We zijn er trots op onze succesvolle onderneming naar de volgende fase te kunnen brengen en zelfstandig verder te gaan met de oorsprong van Baetsen. Zowel voor de milieubedrijven als Baetsen Transport & Kranen is de toekomst zo goed geborgd.”

Dr. Andreas Krawczik, Managing director van REMONDIS Nederland, licht de betekenis van de koop toe: “We zijn verheugd dat we met de familie Baetsen overeenstemming hebben bereikt en het familiebedrijf Baetsen hebben overgenomen. De lange traditie van de familie Baetsen met haar innovatiekracht, haar klantvriendelijkheid en haar vermogen om hoogwaardige diensten te verlenen, past perfect bij REMONDIS. Wij zijn ervan overtuigd dat we deze kwaliteit van service kunnen voortzetten. Wij zijn verheugd dat wij met deze overname een serieuze partij in Noord-Brabant en Limburg gevonden hebben, van waaruit wij onze klanten een breed scala aan diensten kunnen aanbieden.”

De overname is nog onder voorbehoud van de toestemming van de ACM (Autoriteit Consument en Markt). Partijen hebben afgesproken geen uitspraken te doen over de overnameprijs.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details